2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden
KRCtoptan 15000 tl üzeri özel fiyat sorunuz
2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden
KRCtoptan 15000 tl üzeri özel fiyat sorunuz
2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden

Kardeş Elektrik Discrepancy Şalteri Üretti

Kardeş Elektrik Discrepancy Şalteri Üretti

 

Sonuç Olarak;

Discrepancy şalterler, Ankara’da bulunan akredite olmuş LVT Test Laboratuvarında, TEİAŞ yetkililerinde katıldığı 110 VDC gerilim kademesinde, standartlar tarafından istenen testler ile TEİAŞ yetkililerin talep ettiği testlere girmiş. Özellikle de talep edilen 110 VDC endüktif yük akımında 12 Amperi kesme testinden de başarı ile geçmiş ve onaylı test belgesini almış.

Bu çalışmaları sonucunda 2021 yılında Türkiye’nin farklı bölgelerinden yüklü miktarlarda siparişler alarak discrepancy şalter pazarından çok önemli bir pay alan Kardeş Elektrik; “Bu şalterlerimizin yerli üretim olması, akredite olmuş laboratuvardan test sertifikasının alınması, bu alanda önceden kullanılan ve mecburen ithal edilen yurtdışı menşeili pahalı şalterler yerine daha ekonomik yerli şalter tercih edilmesini sağladı. Teslim süresinin çok kısa olması, satış sonrası ile ilgili her türlü desteğin yetkili personellerimiz ile birlikte çok hızlı verilmesi, tüm talep ve ihtiyaçları karşılıyor olması ise müşterilerimiz için olumlu oldu. Fabrikamızda üretim kapasitemizin ve istihdamın arttırılması gibi etkenler hem discrepancy pazarı için, hem ekonomimiz için, hem de bizler için güzel bir gelişme oldu. Böylece sektördeki firmalara da bu pazar için yerli ve daha ekonomik üretim yaparak ciddi bir alternatif üretmiş olduk.” diyor.

Peki Discrepancy Şalter Nedir?

 

Kesiciler ve ayırıcılar, orta ve yüksek gerilim hatlarında enerjiyi kesme ve ayırma işlemi yapan cihazlardır. Kesiciler; sistem enerjiliyken yük akımını ve kısa devre akımını kesmeye yarar. Ayırıcılar yükü kesilmiş hattı (yüksüz durumda) ayırıp izole eder ve tam güvenliği sağlar. Enerjili sistemlerde ayrıca “Topraklama Ayırıcıları” da bulunmaktadır. Topraklama ayırıcıları da; sistemde önce kesici, sonra ayırıcı açıldıktan sonra (sistem yüksüz konuma getirildikten sonra) enerjisi kesilmiş devre veya hatların üzerinde kalan artık/birikmiş enerjiyi toprağa akıtmaya yarayan cihazlardır. Bu işlemlerde sıralama çok önemlidir. İlk olarak kesici açılır ve sistem yüksüz konuma getirilir. Daha sonra ayırıcı ile hat ayrılır, sistem yüksüz konumdayken de topraklama ayırıcısı ile sistem topraklanır. Enerjiyi verirken ise enerjiyi kesmek için yapılan işlemler tersten uygulanır. Bu sıralamanın bozulması güvenlik açısından büyük bir risk oluşturur. Bu risk faktörlerini ortadan kaldırmak için de kesici, ayırıcı ve topraklama ayırıcı arasında farklı kilitleme sistemleri/düzenekleri mevcuttur.

 

Discrepancy Şalterlerin Genel Özellikleri;

 

  • Şalt sektöründe discrepancy şalter diye bilinen ürünlerde, yukarıda kısaca anlatılan şalt sistemlerini kumanda ve kontrol etmek amacıyla kullanılan cihazlardır. Bu şalterler çoğunlukla Metal Clad adı verilen orta gerilim hücrelerinde adetli olarak kullanılmaktadır.
  • Açma ve kapama olarak iki kalıcı konum ve açma kesme bobinlerini enerjilendirmeye yarayan iki ayrı yaylı konum bulunmaktadır. Kolu bu yaylı konumlara çevirebilmek için şalter kolu itilir. Aksi takdirde döndürülemez.
  • Kesici ya da ayırıcının kapalı ya da açık olduğunun uzaktan anlaşılması için şalter kolu içerisinde sinyalizasyon lambası bulunmaktadır.
  • Tek faz ya da üç faz gibi farklı projelerde/uygulamalarda istenen miktarda açma kapama bobinine ayrı ayrı sinyal göndermek amacıyla istenilen adette açma/kapama kontakları ekleyebilirsiniz.
  • Discrepancy kesici şalterleri, discrepancy ayırıcı şalterlerden ilk bakışta ayıran en önemli özellik ön etiketlerinin şeklidir.
  • Discrepancy kesici şalterlerin ön etiketleri kare şeklinde olup, discrepancy ayırıcı şalterlerin ön etiketleri ise yuvarlaktır.  

 

Tüketici Tercihlerine Etkisi

 

Böylece Kraus&Naimer yani Kardeş Elektrik Türkiye pazarında bir ilke daha imza atmış. Markanın, sektörün gelişimi ve değişimi için üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olması tüketicinin tercih evresinde her zaman çok önemli rol oynamaktadır. Eski zamanlarda ürün kalitesi satın alma davranışına kolayca dönüşebiliyordu. Peki birçok markanın kaliteli ürünler ürettiği pazarlarda tüketici herhangi bir markaya karşı nasıl sempati duyabilir? İşte cevap bu yöntemlerde gizli. Yerlilik, tercih aşamasındaki insan algısına gurur ve ulaşılabilirlik tohumları atar. İnsanlar kendi milleti tarafından üretilen ürünlere samimi yaklaşır. Ayrıca bu ürünlerin tanıtımını teşvik olmaksızın yapmaya yatkındır. Bu pazarlamada yıllardır etkisini kaybetmeyen WOM için oldukça tetikleyicidir.

 

Öte yandan büyüyen fabrikalar ve artan istihdam ise takdir ve toplumsal iyilik çağrışımları verir. Dünya markalarının ürettiği ürünlerin yanında Türk menşeili ürünler görmek her zaman takdir kazanır. Tüketici satın alma davranışını tamamlamasa bile farkında olmadan tanıtımın bir parçası bile olabilir. Yerli üretimin bir diğer anlamı olan artan istihdam ise daha fazla ekonomik özgürlüğe erişmiş birey anlamına gelir. Bu sosyal sorumluluk olgusunun neredeyse en eski ve en temel parçalarından biridir. Sonuç olarak gelişen insana ve gelişen topluma destek veren marka, parlayan bir marka anlamına gelir.

Etiketler: DİSCREPANCY ŞALTER ENDÜSTRİ KARDEŞ ELEKTRİK KRAUS&NAİMER KRCELEKTROMARKETYERLİ ÜRETİM
Ağustos 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR