2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden
KRCtoptan 15000 tl üzeri özel fiyat sorunuz
2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden
KRCtoptan 15000 tl üzeri özel fiyat sorunuz
2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden

Trafo Nedir?

Trafo Nedir?

Trafo ile neler yapılır?

Genellikle bir elektrik devresindeki akım ve gerilimi yükseltme ve düşürme, elektrik enerjisinin aktarımı ve dağıtımı gibi amaçlar için kullanılırlar. Temel kullanım amaçları, yukarıda da belirttiğim gibi elektromanyetik indüksiyon yoluyla devreler arası enerji aktarımını sağlamaktır.

Kaç çeşit trafo vardır?

Trafo çeşitlerinden en sık kullanılanlarından birkaçı; kuru tip ve yağlı tip trafolar, akım trafoları, izolasyon trafoları, oto-trafolar, iç ihtiyaç gerilim trafoları.

Trafo gücü ne demek?

 

Güç trafosu, enerjinin genliğini değiştiren araçlara verilen isimdir. Enerjinin frekansını ve çeşidini değiştirmeden sadece genliğini değiştiren bu araçlar enerjinin girdi değerinin çıkışa verilmesine olanak tanır.

 

Trafolarda MVA ne demek?

 

a| Güç Derecesi: Kilovolt-amper (kVA) veya megavolt-amper (MVA) olarak ifade edilen ve trafo üzerinden aktarılabilecek güç miktarını gösterir. Dağıtım trafo merkezi trafoları tipik olarak 3 kVA ila 25 MVA aralığındadır.

 

Bir trafoda kaç volt var?

 

Kentlerin çeşitli yerlerine kurulan trafo (transformatör) istasyonlarında (kulübelerinde, bkz. şekil) genellikle 10.000 ile 36.000 Volt arasındaki yüksek gerilim (voltaj), 400 ile 220 Volt arasındaki değerlere indirilerek evlerde, iş yerlerinde kullanılır duruma getiriliyor


Trafoya DC akım uygulanırsa ne olur?

 

Trafoya DC akım uygulanırsa ne olur? Trafonun sarımlarının öz direncinin çok düşük olduğunu farzedersek direncin sıfıra yakın olduğu yerde akımın ne denli yüksek olacağını da kestirebiliriz. Yani pratikte transformatöre DC gerilim uygulanırsa büyük ihtimalle trafonun sarımları yanar.

 

Akım trafosu olmazsa ne olur?

 

Akım trafosu ne zaman kullanılır? Akım trafoları temel olarak ölçüm amacıyla kullanılırlar. Akım trafosu kullanılmazsa yüksek akım değerlerini ölçmek için büyük boyutlu ölçü aletlerinin kullanılması, daha büyük boyutlu koruma rölelerinin imal edilmesi gerekir.

 

Trafo patlaması neden olur?

 

Peki trafolar neden patlar veya yanar? Trafo’nun soğutulmamasından, kullanılan soğutucu yağlardan, aşırı yük binmesinden ve periyodik bakımlarının yapılmamasından dolayı patlama ve yanmalar meydana gelmektedir.

Etiketler: trafo, kuru tip trafo, yağlı tip trafo, astor trafo, hermetik tip trafo, trasnformatör, 400 kw trafo, abb trafo, 100 kva trafo, 250 kw trafo, 100 kva trofa, 400 kw trafo
Ağustos 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR