2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden
KRCtoptan 15000 tl üzeri özel fiyat sorunuz
2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden
KRCtoptan 15000 tl üzeri özel fiyat sorunuz
2000TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bizden

Sinyal Kontrol Kabloları

Sinyal Kontrol Kabloları
Günümüzde, teknolojinin gelişmesiyle iletişim ve kontrol sistemleri daha kompleks hale geldi. Endüstriyel ve üretim alanlarında bulunan elektronik cihazlar ve motorlar ortamda oluşturduğu elektromanyetik girişimler ile sinyallerin iletiminde gecikmelere, hatalara ve kesintilere sebep olabilir. Kablolarda izolasyon tek başına sinyal parazitlerine engel olamaz. Bu nedenle bu etkilere karşı uygun koruma sağlamak önemlidir. Kablolarda tasarım öğeleri arasında korumayı sağlayan ekranlamadır. Sinyal kontrol kabloları elektromanyetik etkilere karşı ekrana sahip tipleri bulunmaktadır. Folyo ekranlama, alüminyum bantın özü tamamen sarması ve kalaylı bakır toprak teli ile temas ederek sürekliliği sağlamaktadır. Toprak teli ekran ile devre arasında topraklama bağlantısı için kullanılır. Folyo ekranlama, bireysel olarak, bükümlü çiftler, triadlar veya dörtlüler üzerine ya da genel bir folyo ekran olarak uygulanabilir. Örgü ekranlama, tavlı, kalaylı, gümüş, alüminyum veya nikel kaplı bakır gibi iletkenlerden oluşturulabilen bir ağdır. Sinyal parazitini en aza indirgemek ve en iyi performansı sağlamak için sinyal kablolarımızın birçoğu aynı zamanda genel bakır örgü ekrana sahiptir. Bakır, alüminyumdan daha yüksek iletkenliğe sahip olması ve örgü elektromanyetik girişimleri engellemek için daha fazla kütle sağladığından bakır örgü ekran olarak daha etkilidir.

Sinyal kontrol kabloları kullanım alanı olarak; iletişim sistemleri, makineler ve elektronik devrelerde tercih edilmektedir.
Kullanım alanları; bina içi haberleşme sistemleri, bina içi ses sistemleri, bilgisayar ve ofis makineleri,  enstrüman ve kontrol mühendisliğidir. Ekranlı sinyal kontrol kabloları ise elektromanyetik karışım ve girişimlerin olduğu alanlarda fayda sağlamaktadır. İnsanların yoğun olarak bulunduğu kapalı ortamlarda, insan hayatının, değerli malzemelerin ve ekipmanların korunması gereken yerlerde ise halojensiz sinyal kontrol kabloları tercih edilmelidir.

HFFR (halojen içermeyen alev dayanımlı) yalıtım ve kılıflı sinyal kontrol kabloları insanların yoğun olarak yaşadığı (hastaneler, yüksek konutlar, alışveriş merkezleri, oteller vb.) yerlerde ve ekipmanların önemli veriler ilettiği ve depoladığı alanlarda kullanılmalıdır. Bunun sebebi yangından kaynaklanan duman ve aşındırıcı gazların HFFR kablolar yandığında ortaya çıkmaması ve insan ve ekipman sağlığını tehdit etmemesidir.
CPR (Yapı Malzemeleri Yönetmeliği) gereklilikleri kapsamında sınıflandırılmış HFFR ve PVC sinyal kontrol kablosu ürünlerimiz bulunmaktadır. Daha güvenli yaşam alanları için CPR sınıflı kablolarımızı tercih edebilirsiniz.



 
Etiketler: sinyal kablo
Ağustos 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR